fbpx
Сьогодні
16:45 13 Вер 2021

Генерал СБУ заявив, що війська Росії можуть вторгнутися у вісім областей України

Російські війська в Білорусі сьогодні не є загрозою для України, однак Кремль не відмовляється від ідеї вторгнення у вісім областей на сході та півдні України.

Про це розповів  на телеканалі "Україна 24" екскерівник Головного слідчого управління СБУ, генерал-майор Василь Вовк. На його думку, нова угода на мільярд доларів на постачання російської зброї до Білорусі спрямована не проти України, а проти країн НАТО.

"Я не бачу реальних загроз на сьогодні з боку Білорусі від Росії. Її не цікавлять ані Волинська, ані Рівненська область – це йти проти Західної України, ані Київська – це, вважай, замах на столицю, на всю Україну", – заявив генерал.

Водночас Вовк зазначив, що в Кремлі "ніхто нікуди не подів план "Новоросія".

"Він у шухляді – вісім областей. …Який не був реалізований тільки завдяки тому, що ми відстояли Харків, Дніпро та Одесу. Це три кити цього плану, три умовні столиці. Вони від цього плану не відмовились. Якщо наші відносини будуть на тому ж поганому рівні, який є сьогодні, не буде нічого робитися щодо Мінських угод – намагання їх виконувати, або переписання, тому що ми розуміємо, які загрози очікують Україну при їх виконанні також – то можете бути впевнені, ми маємо реальну загрозу через рік-два вторгнення російських військ саме в ці вісім областей – Харківська, Донецька, Луганська, Дніпропетровська, Запорізька, Миколаївська, Херсонська й Одеська. Ми залишаємося без морів", – підкреслив він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: