fbpx
Сьогодні
16:23 12 Вер 2021

Японська корпорація Nomura заборонила своїм співробітникам курити в робочий час

Японська інвестиційна корпорація Nomura Holdings ввела заборону на куріння в робочий час. Це правило стосується навіть тих співробітників, які працюють з дому.

Про це пише Bloomberg.

Nomura розіслала своїм співробітникам лист, в якому повідомляла про введення такої заборони з жовтня. Прес-секретар Nomura Еситака Оцу підтвердив виданню факт такої заборони.

Крім того, компанія також повідомила про намір створити сприятливе робоче середовище, запобігти пасивному курінню і сприяти здоров'ю співробітників.

Заборона на куріння буде поширюватися на японських співробітників Nomura. До грудня компанія закриє всі кімнати для куріння в своїх офісах.

За словами Еситаки Оцу, все буде засновано на взаємній довірі, ніхто не буде перевіряти, чи курять співробітники, ніяких покарань за порушення нового правила також не буде.

З 2017 року Nomura виділяє гроші для виплати співробітникам, які хочуть кинути курити. Компанія сподівається, що кількість курців у ній знизиться з 20% в березні 2020-го до 12% в 2025 році.

У минулому році Японський національний центр по боротьбі з раком опублікував дані опитування, з якого випливало, що двоє з десяти курців стали більше курити під час локдаунів і після переходу на роботу з дому.

Кілька японських компаній вже ввели заборону на куріння в протягом робочого дня, серед них – виробники харчових продуктів і снеків Ajinomoto і Calbee, а також телекомунікаційний підрозділ холдингу SoftBank.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: