fbpx
Сьогодні
14:06 12 Вер 2021

Вбивство судді на Київщині: в Офісі Генпрокурора заявили, що взяли під контроль хід розслідування

Офіс Генерального прокурора взяв на контроль хід розслідування у кримінальному провадженні щодо вбивства судді Печерського суду Віталія Писанця.

Про це повідомила пресслужба відомства.

Зазначається, що наразі Київська обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом смерті судді Печерського районного суду м. Києва (ч.1 ст.115 КК України).

За попередніми даними слідства, подія сталася 11 вересня поточного року у селі Погреби Броварського району Київської області.

"Наразі тривають невідкладні слідчі (розшукові) дії, встановлюються всі обставини події та призначено комплекс експертиз", – повідомили в Офісі

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими територіального управління ДБР.

Як повідомляли ЗМІ, напередодні суддя відпочивав разом зі слідчим Солом'янського управління НП Хоменко Є. і адвокатом Онопенко П. Між суддею і слідчим стався конфлікт і бійка.

Роздратований Писанець вдарив слідчого по обличчю рукою, на чому конфлікт був вичерпаний. Заспокоївшись, чоловіки протягом наступних 40 хвилин випивали.

Однак після цього у судді раптово пішла кров з носа, після чого він втратив рівновагу і впав, зачепивши рукою вазу на столі, яка звалилася на підлогу і розбилася. А у Писанця посиніло обличчя. Викликані медики констатували смерть судді.

Суддя Писанець розглядав справу про вбивство журналіста Павла Шеремета. Суддя неодноразово продовжував терміни перебування під вартою "обвинуваченим" Андрію Антоненку, Юлія Кузьменко та Яні Дугарь.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: