fbpx
Сьогодні
09:44 12 Вер 2021

У ЗСУ відзначають збільшення випадків порушення режиму "тиші" з початку вересня

Протягом останнього часу в ЗСУ фіксують збільшення кількості та інтенсивності порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань РФ.

Про це зазначив головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний, якого цитує пресслужба ЗСУ.

Він розповів, що тільки від початку вересня ворог обстріляв наші позиції 59 разів, з них 19 із забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Як запевнив Залужний, на обстріли противника військовослужбовці Об'єднаних Сил дають адекватну відповідь. За даними нашої розвідки, втрати ворога склали 6 убитими і 12 пораненими.

Головнокомандувач підкреслює, що ситуація в районі проведення ООС залишається під нашим повним контролем.

"Ворожі провокації є інструментом політичного тиску. Ми, як люди військові, на них не піддаємось. Натомість постійно готуємося до відбиття різних загроз, у тому числі й загрози повномасштабного вторгнення. Високий рівень наших бойових спроможностей поряд із готовністю суспільства до спротиву є гарантією стримування агресора і безпеки країни", – сказав Залужний.

Також він зазначив, що "Російська Федерація, подібно до Аль-Каїди, ІДІЛ, Талібану, залишається джерелом небезпеки для всього цивілізованого світу".

"Прикро, що сьогодні, у 20-ту річницю вшанування жертв терористичних нападів 11 вересня, Україна продовжує втрачати своїх захисників від рук терористів російських", – підсумував Валерій Залужний.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: