fbpx
Сьогодні
09:06 12 Вер 2021

12 вересня в Україні святкують День танкістів

Фото sprotyv.info

Щороку в другу неділю вересня в Україні святкують День танкістів.

Як відомо, ця дата сягає своїми коренями ще Радянського Союзу. Свято було встановлено Указом Президії Верховної Ради СРСР від 1 липня 1946 року.

Однак свято мало іншу назву – День танкіста, який і досі святкують в Росії.

Попри збереження дати, в 1997 році "…на підтримку ініціативи ветеранів танкових військ і танкобудівників України, враховуючи бойові заслуги танкістів у роки другої світової війни, та з метою виховання воїнів-танкістів Збройних Сил України на найкращих традиціях попередніх поколінь" було встановлено День танкістів.

Міністр оборони Андрій Таран привітав причетних до свята військовослужбовців і ветеранів.

"Ваш бойовий дух, звитяга, патріотизм є однією із важливих складових непереможності Збройних Сил. Ви щодня демонструєте мужність, героїзм та щиру відданість Українському народові. Бойові подвиги воїнів-танкістів вписали немало славних сторінок у історію нашої незалежної держави", – йдеться у привітанні.

Таран нагадав, що саме танкові війська надавали важливу підтримку в боях під час оборони Донецького аеропорту, боїв за Луганський аеропорт, під Дебальцево та у інших найгарячіших точках російсько-української війни. Також він згадав найвизначніших полеглих танкістів війни на Донбасі: Євгена Межевікіна, Василя Божка, Олександра Лавренко та багатьох інших.

"Щиро дякую кожному танкісту за неймовірну рішучість та безцінний внесок у святу справу захисту України. Окремо хочу висловити вдячність працівникам української танкобудівної галузі. Бажаю всім вам міцного здоров`я, родинного затишку, непохитної стійкості та нових перемог", – привітав Таран.

Командувач Об'єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв також привітав танкістів із їх професійним святом.

Він відзначає, що важко переоцінити роль українських танкових підрозділів у ході проведення АТО та ООС.

"Ви є ударним кулаком українського війська, від Вас залежить успіх бойових дій як в обороні, так і в наступі. Володіючи великим вогневим потенціалом і силою, високою маневреністю і надійним броньовим захистом, Ви є важливою складовою сучасних Збройних Сил України", – зазначив командувач та не забув згадати про полеглих воїнів-танкістів.

"Від себе особисто та Командування об'єднаних сил Збройних Сил України вітаю Вас із святом. Бажаю, щоб мужність і відвага завжди супроводжували Вас, а вдача йшла плече до плеча.

Нехай стійкість духу та любов до Батьківщини залишаються Вашими вірними супутниками. Міцного здоров'я Вам та Вашим родинам, надійних бойових побратимів, успіхів у військовій службі задля зміцнення України та нашої спільної Перемоги!", – йдеться у привітанні Наєва.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: