fbpx
Сьогодні
Ексклюзив 14:58 11 Вер 2021

Шеф-кухар запропонував популяризувати столицю України у світі через сухе варення й котлети по-київські

10 вересня відбувся Інвестиційний форум міста Києва-2021, головна тема котрого – креативна трансформація Києва. Спікери заходу пропонували свої ідеї, які мали б покращити місто та привабити інвестиції до столичних підприємців.

Про це пише "Рубрика".

Зокрема, шеф-кухар, гастродипломат української кухні Юрій Ковриженко зазначив, що кулінарні бренди зможуть зробити місто більш впізнаваним. Він пригадав, що ніхто б не поїхав до французького міста Брі, якби не всесвітньо відомий сир: "Насправді, це зовсім маленька провінція, і жоден турист не відвідав би Брі, якщо б не слава, яка розійшлася завдяки сиру". Тож таке ж рішення він пропонує і для Києва: "Хоча котлета по-київськи – це страва, яка бере свої коріння у Франції, іноземці, що були у столиці, завжди згадують її як виключно українську страву", – зауважив він.

Інвестиційний форум міста Києва-2021

Фото: Рубрика

Ковриженко пояснив, що кулінарна ідентичність створюється продуктами та стравами, які виробляються в тому чи іншому місті та запропонував вкладати інвестиції у київський кулінарний бренд. При цьому, варто зауважити, що котлета по-київськи – не єдина ідентична страва для Києва. Популяризувати місто може традиційне київське сухе варення, що було дуже популярним у минулому столітті.

"А от до революції 1917 року Київ взагалі славився своїми рибними стравами. І це рішення не тільки для Києва. Наприклад, у Рівному готують дуже смачний мацик – це наша кулінарна спадщина, м'ясна страва, дуже схожа на італійське прошутто-ді-парма. А от на Закарпатті готують заїбуриху – це суп з когута, карпа та білих грибів", – пояснив кухар.

Нагадаємо, що ще з червня у Києві почали продавати пиріг Kyiv Pie, який є новим гастрономічним символом столиці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: