Єрмак виступив за те, аби питання “Північного потоку-2” увійшло в порядок денний зустрічі “Нормандської четвірки”

Україна виступає за те, щоб питання реалізації проекту "Північний потік–2" розглядалося на зустрічі лідерів країн "Нормандської четвірки", адже воно стосується національної безпеки.

Про це заявив керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак на зустрічі YES Brainstorming Ялтинської європейської стратегії у Києві, передає пресслужба ОП.

"Ми вважаємо абсолютно логічним додати до важливих питань Нормандського формату щодо припинення вогню, загального врегулювання конфлікту розгляд і цих питань", – сказав Андрій Єрмак.

Він зазначив, що питання "Північного потоку – 2" вже обговорювалося під час відеоконференцій радників країн – учасниць Нормандського формату.

За словами керівника Офісу Президента, продовження транзиту газу через територію України є дуже серйозним запобіжником, зокрема, від масштабної агресії Російської Федерації проти України.

"Про її ризики та ймовірність говорив учора Президент України. Коли біля твоїх кордонів концентрується близько ста тисяч російських військових, будь-яка розумна людина побачить у цьому ризики", – наголосив Андрій Єрмак.

Зважаючи на ці ризики, зокрема й неекономічного характеру, керівник Офісу Глави держави висловив сподівання, що ініціативу України щодо розгляду цього питання на зустрічі лідерів Нормандського формату підтримають і інші учасники переговорного процесу.

Андрій Єрмак також зазначив, що на зустрічі Президента України Володимира Зеленського з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і під час візиту Глави держави до США українська сторона почула про конкретні кроки, які будуть здійснені у разі зловживань з боку Росії можливостями проекту "Північний потік – 2".

"Але ми чекаємо, що все це "ляже на папір", тому що маємо приклад Будапештського меморандуму, і сьогодні Україна вимушена вірити не словам, а реальним крокам", – заявив керівник Офісу Президента.

Свіжі дописи

  • Новини

Усі розвідки партнерів поінформовані про загрози й перспективи, які є зараз, – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні наголосив, що всі розвідки країн-партнерів поінформовані про наявні загрози… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Рішення для перемоги: в Україні формують добровольчий жіночий підрозділ управління БПЛА

В Україні виникла ініціатива із формування добровольчого жіночого підрозділу, що займатиметься безпілотниками у тісній інтеграції… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Зеленський провів Ставку: заслухав доповіді по фронту та про перемовини щодо звільнення полонених

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 29 квітня, провів засідання Ставки верховного головнокомандувача. Під час засідання… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Шмигаль провів розмову з новим Прем’єр-міністром Ірландії: обговорили ракетні атаки та конфіскацію активів рф

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів розмову з новим Тішоком (Прем’єр-міністром) Республіки Ірландія Саймоном Гаррісом. Про… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

У Литві вважають, що про питання повернення українців призовного віку з-за кордону мають обговорюватися на рівні ЄС

Прем’єр-міністерка Литви Інґріда Шимоніте вважає, що деякі питання повернення українців призовного віку в Україну мають… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Ракетний удар по Одесі: четверо загиблих, 28 поранених

Кількість загиблих унаслідок ракетного удару по Одесі збільшилась до чотирьох. Також відомо про 28 поранених,… Читати більше

Monday April 29th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.