fbpx
Сьогодні
11:21 11 Вер 2021

Для родичів потерпілих у збитому рейсі МН17 важливо встановити винних, а не вироки і компенсація, - Венедіктова

Фото Радіо Свобода

Загальна мета роботи спільної слідчої групи і суду в Нідерландах – встановлення винних у справі про збитий в небі над Донбасом рейс МН17 "Малазійських авіаліній".

Про це зазначила генеральний прокурор Ірина Венедіктова у п'ятницю ввечері в ефірі програми "Свобода слова" Савіка Шустера".

Відповідаючи на питання про те, чи є шанс дізнатися правду щодо обставин збиття літака, генпрокурор сказала: "Не тільки є шанс. Ми над цим працюємо, п'ять спільних слідчих груп під керівництвом Нідерландів – 7 років".

Генпрокурор продовжила: "Я спостерігала вчора за судом безпосередньо. Не те, що шанс, це наша спільна мета. Про що говорять родичі потерпілих? "Нам треба знати, хто в цьому винен". Не стоїть питання компенсації, не стоїть питання терміну вироку, – це важливо для справедливості і правосуддя. Але всім їм, усім нам треба знати відповідь – хто винен".

Венедіктова нагадала, що слідство за фактом збиття MH-17 триває.

"Це складно робити. Тому що територія окупована. Але у нас є два напрями розслідування. Перше – хто був той екіпаж, який безпосередньо натискав кнопки. І другий напрям – хто давав накази на перетин машин, хто віддавав інші накази. Ми шукаємо відповіді на ці питання", – зазначила генпрокурор.

При цьому Венедіктова закликала не політизувати цю тему і зазначила, що матеріали щодо збитого літака знаходяться на розгляді не лише в суді Нідерландів, а й у міжнародних інстанціях.

"Давайте будемо всі на одному боці і дочекаємося вироків… Ми бачимо, що судовий процес йде належним чином, об'єктивно, неупереджено, і для України це -" золотий стандарт "правосуддя", – зазначила вона.

Генпрокурор розповіла, що зустрічалася з родичами потерпілих. "Для них це не просто біда і біль, для них це життя без життя", – додала Венедіктова.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: