fbpx
Сьогодні
21:45 10 Вер 2021

У ТСК відзвітували про роботу щодо "вагнерівців"

Очільниця Тимчасової слідчої комісії щодо "вагнерівців" Мар'яна Безугла розповіла, що це була не спецоперація, а "спеціальний захід". Також зазначається, що бойовиків мали затримати у Стамбулі турецькі силовики, оскільки "вагнерівці" воювали у Сирії.

Про це Безугла повідомила під час брифінгу, пише УП.

"У липні (2020 року – ред.) до ГУР МО звернулася СБУ і виникла ідея щодо того, щоб спробувати витягти частину осіб (які воювали на Донбасі проти України – ред.) з території РФ на територію України. Санкціонованої спецоперації щодо примусової посадки турецького літака з "вагнерівцями" в Україні не було, був "спеціальний захід". Бойовиків планували затримати у Стамбулі у рамках міжнародно-правової операції", – розповіла вона.

Вона наголосила, що це був "суто український спеціальний захід" без участі інших країн, кооперації з Туреччиною також не було. Проте очікувалося, що бойовиків мали затримати в аеропорту Стамбула за участь у воєнних діях в Сирії.

ТСК також дізналася, що серед 33 "вагнерівців" одна людина була агентом і працювала на спецслужби Білорусі, а ще один з групи був інформатором для Білорусі. Наголошується, що Росія отримала саме 32 бойовиків, один залишився у РБ.

Відтермінувати операцію вирішили українські спецслужби.

ТСК також дійшла до висновку, що цей захід був "доволі амбітний, і мав недоліки в плануванні й роботі".

"Наша спецслужба програла у цій боротьбі між трьома спецслужбами – України, Білорусі й Росії, але тим не менше, не була спровокована на щось гірше, і це не призвело до реально відчутних міжнародних наслідків, а тим паче катастрофічних, які ми спостерігали у ситуації з Протасевичем", – підкреслила Безугла.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: