fbpx
Сьогодні
15:21 10 Вер 2021

Чотири фракції хочуть, щоб законопроєкт про олігархів направили до Венеційської комісії

Фото Reuters

Чотири опозиційні фракції звернулися до Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова з пропозицією направити законопроєкт "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)" на розгляд Венеційської комісії.

Про це повідомив Разумков під час брифінгу у парламенті, передає "Укрінформ".

"Станом на сьогодні звернулися чотири опозиційні фракції, фактично всі опозиційні фракції, які були, звернулися з такою вимогою (направити законопроєкт про олігархів до Венеційської комісії – ред.) до Голови Верховної Ради. Також було звернення Людмили Денісової", – сказав спікер.

Водночас голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія під час брифінгу розповів, що від імені фракції направив до Голови ВР лист із пропозицією не направляти проєкт закону №5599 про деолігархізацію до Венеційської комісії до ухвалення документа в другому читанні.

Коментуючи цю інформацію, Разумков сказав, що наразі не бачив листа від Арахамії.

Окрім цього, спікер підкреслив, що законопроєкт у другому читанні можна ухвалити без висновків Венеційської комісії.

Як повідомляла Рубрика, 2 вересня Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у листі попросила голову парламенту Разумкова направити законопроєкт №5599 "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)" на перевірку до Венеційської комісії через те, що він може суперечити нормам Конституції.

Верховна Рада 1 липня ухвалила в першому читанні президентський законопроєкт №5599 "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)".

Положення документа, зокрема, передбачають встановлення ознак, за якими особа може бути віднесена до олігархів. Крім цього, у документі йдеться про створення Реєстру олігархів.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: