fbpx
Сьогодні
14:30 10 Вер 2021

Не жертва, а рятівник: Кулеба розповів, які сигнали Україна посилає світові

English version here

Фото Reuters

Україна завдяки проактивній зовнішній політиці посилає чіткі сигнали світові, що наша держава – не жертва, а рятівник.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у виступі під час години запитань до уряду в парламенті, передає "Укрінформ".

Глава української дипломатії зазначив, що Президент Володимир Зеленський проводить сміливу зовнішню політику, а Україна – активний гравець на світовій арені, який прагматично просуває свої інтереси, залишається відданим європейській та євроатлантичній інтеграції.

"Кримська платформа та візит глави Української держави до США — це два сигнали світові, що Україна знову у грі. Ми не прохачі, не жертви, не бідні родичі. Україна – не жертва, Україна – це рятівник", – сказав Кулеба.

Він акцентував, що наша держава створює нові альянси та активно формує нову архітектуру глобальної та регіональної безпеки.

У цьому контексті міністр підкреслив, що "Кримська платформа", "Люблінський трикутник" з Польщею та Литвою, "Асоційоване тріо" з Грузією і Молдовою, Квадрига з Туреччиною — це абсолютно нові інструменти, завдяки яким Україна підкреслює свою лідерську роль і підвищує свій авторитет на світовій арені.

Також міністр наголосив, що стратегія зовнішньополітичної діяльності зводить до нуля ризик зміни курсу держави.

"Стратегія зводить практично до нуля ризик зміни курсу держави через зміну політичних еліт чи політичну турбулентність", – сказав глава МЗС.

Він додав, що у попередні роки Україна керувалася політичною кон'юктурою.

За словами Кулеби, прийнята Стратегія є "конституцією зовнішньою політики, яка допоможе державі набагато ефективніше рухатися вперед і досягати своїх цілей".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: