fbpx
Сьогодні
17:28 09 Вер 2021

Шмигаль виступив з ініціативою провести саміт Люблінського трикутника на рівні прем'єрів

Фото: Leopolis.news

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль виступив з ініціативою провести найближчим часом саміт Люблінського трикутника на рівні глав урядів України, Польщі і Литви.

Про це він заявив під час спільної пресконференції з прем'єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким в межах XXX Економічного форуму у польському Карпачі, передає "Укрінформ".

"Нових якісних форм співпраці набуває Люблінський трикутник. Я запропонував провести найближчим часом зустріч глав урядів країн Люблінського трикутника, щоб вивести нашу тристоронню співпрацю на новий рівень",- заявив Шмигаль.

Він також наголосив про бажання України стати "невід'ємною частиною Тримор'я", яка на сьогодні об'єднує лише країни ЄС.

"Країни-члени ініціативи вже неодноразово підкреслювали перспективи такої співпраці. Я вважаю, що цей формат допоможе зблизити наші економіки і покращити наші відносини",- наголосив Шмигаль.

Він подякував Моравецькому за активну підтримку Польщею "Кримської платформи", зокрема участь у серпневому саміті президента Польщі Анджея Дуди.

Глава українського уряду також подякував Моравецькому за незмінну підтримку Польщею територіальної цілісності України, рішучу позицію Варшави у питання агресивних дій Росії, зокрема продовження санкції проти РФ та підтримки євроінтеграції України.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: