fbpx
Сьогодні
16:56 09 Вер 2021

РНБО за указом Зеленського розробляє 10-річну стратегію розвитку ВМС

Рада національної безпеки та оборони за указом президента Володимира Зеленського розробляє 10-річну стратегію розвитку українських Військово-морських сил.

Про це йдеться на сайті РНБО за результатами засідання міжвідомчої робочої групи з розробки Стратегії морської безпеки в Апараті РНБО.

"За результатами засідання ухвалено протокольне рішення щодо прийняття за основу структури Стратегії морської безпеки України та затвердження плану підготовки проєкту Стратегії", – вказано у повідомленні.

Повідомляється, що при розробці стратегії врахували усі необхідні вітчизняні закони та нормативно-правові акти, міжнародні документи з морського права, а також досвід провідних країн світу з розробки та імплементації відповідних стратегій.

На засіданні наголосили, що морська безпека України має будуватися на принципах внутрішньої інтегрованості та міжнародного співробітництва.

Зокрема морська безпека України має розглядатися в контексті безпеки Балто-Чорноморського регіону та міжнародної морської безпеки, адже агресивні дії РФ в Чорному та Азовському морях несуть загрозу не лише нашій безпеці.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: