fbpx
Сьогодні
16:23 09 Вер 2021

Мінцифри визначило стартапи, які українські студенти презентують у Китаї

Міністерство цифрової трансформації оголосило результати конкурсу стартапів, переможці якого вирушать до Китаю, щоб представити Україну на Всесвітніх змаганнях університетських стартапів.

Про це повідомляє пресслужба міністерства у Телеграм, передає Рубрика.

"Нещодавно в Києві відбувся фінал 6-го щорічного всеукраїнського конкурсу для інноваційних стартапів "Національні стартап-змагання України 2021″. Понад 30 закладів вищої освіти України надіслали на конкурс близько 100 заявок та інноваційних ідей", – розповіли у Мінцифрі.

За результатами конкурсу перемогу здобули одразу 2 стартапи:

  • мобільний застосунок Elomia, який завдяки штучному інтелекту може надати користувачу психологічну допомогу. Застосунок представила команда НТУ "Харківський політехнічний інститут".
  • біорозкладаний мікоматеріал S.Lab, який являє собою альтернативу пластику у сфері пакування. Його представили студенти Київського національного університету імені Т. Шевченка.

"Вже в листопаді команди-переможці представлять Україну серед більш ніж 45 країн світу на Всесвітніх змаганнях університетських стартапів у Китаї", – зазначили у Мінцифрі.

Конкурс стартапів проводила організація Stratup Kyiv. Серед членів її журі — заступник Міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT Олександр Борняков.

У міністерстві додали, що ініціювали "Підприємницький університет", де студенти мають змогу створювати стартапи під час занять. Також Мінцифра повідомила, що регулярно проводить пітчинг інноваційних ідей від українців у випусках STARTUPuaCLUB та допомагає просунути найкращі ідеї.

Рубрика:
Технології

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: