fbpx
Сьогодні
14:14 09 Вер 2021

У школярів поки не вимагатимуть результати covid-тестів, - Кузін

Фото: ЦГЗ

Вимірювання температури перед початком занять в школах залишається обов'язковим, але у разі захворювання дитини обов'язкової вимоги по пред'явленню результатів ПЛР-тестів або швидких тестів наразі немає.

Про це в інтерв'ю медичному експерту ЮНІСЕФ Катерині Булавіновій сказав заступник міністра, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

"Термометрія залишається обов'язковою перед тим як учень має почати навчальний процес, якщо температура є перевищеною, в такому випадку дитина має звернутися до свого лікаря. В такому випадку діємо по інструкції діагностики коронавірусної хвороби – це або швидкий тест на антиген або ПЛР. Це на розсуд лікаря. З іншого боку, обов'язкової вимоги по пред'явленню результатів ПЛР-тестів або швидких тестів зараз немає. І вона не буде застосовуватися стосовно шкіл", – сказав Кузін.

Він нагадав, що МОЗ затвердило постанову головного державного санітарного лікаря №10, якою регламентуються протиепідемічні заходи в закладах освіти.

"Там є базові вимоги яким чином не допускаються хворі діти до навчання. І батькам також вартує розуміти яку кількість масок дати дитині і яким чином консультувати дитину по використанню засобів індивідуального захисту, коли вимагати обробку рук або обмеження спілкування", – сказав Кузін.

Головний державний санлікар наголосив, що Міністерство охорони здоров'я та Міністерство освіти та науки підтримують позицію ВООЗ та ЮНІСЕФ, що школа має бути безпечним середовищем, і в умовах жорстких протиепідемічних обмежень закриватися останньою та відкриватися першою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: