fbpx
Сьогодні
16:38 09 Вер 2021

Кузін розказав, коли МОЗ розгляне питання ревакцинації в Україні

МОЗ розгляне питання впровадження в Україні бустерної дози вакцини проти COVID-19 після оприлюднення відповідних клінічних досліджень.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін в онлайн-інтерв'ю Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), опублікованому у Фейсбук.

"Ми розглядатимемо питання третьої бустерної дози лише за умови появи адекватних, верифікованих, доказових даних про її ефективність. Але це питання, найімовірніше, розглядатимуть не раніше листопада, адже наукові дослідження будуть оприлюднені не раніше кінця вересня", – сказав Кузін.

Він зауважив, що ймовірність використання бустерної дози розглядатимуть не щодо всього населення, а тільки для представників груп ризику.

"Ми не бачили жодного результату наукових досліджень, де йшлося б, що введення третьої бустерної дози є суттєвою перевагою для населення. Є точкові повідомлення, що введення бустерних доз може бути корисним для людей, у яких є проблеми з імунітетом або супутні захворювання. Це рекомендація, яку ми розглядатимемо, але використання третьої дози масово ми поки що не плануємо", – сказав головний санлікар країни.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: