fbpx
Сьогодні
19:10 09 Вер 2021

Кращі за Стенфорд і Кембридж: українські студенти стали третіми на престижній міжнародній олімпіаді

Команда українських студентів-фізиків із КНУ ім. Т.Шевченка посіла третє місце на Міжнародній студентській олімпіаді з теоретичної фізики (International Theoretical Physics Olympiad for Undergraduate Students).

Про це пише ДТ.

У ній взяли участь 276 команд із університетів усього світу.

Попереду нас у командному заліку — лише дві команди, і обидві — з одного з найкращих університетів: Массачусетського технологічного інституту (Massachusetts Institute of Technology (МІТ).

Наші хлопці впоралися з завданнями олімпіади краще, ніж команди таких світових монстрів як Стенфорд, Берклі, Кембридж, Корнельський університет, МФТІ та інші.

кну перемога

"Олімпіадна спільнота в Україні насправді не така велика, тому ті, хто виступає на високому рівні (всеукраїнський етап і міжнародний), переважно знають одне одного. Такі зв'язки надзвичайно корисні й відіграють велику роль у майбутньому. Маючи хорошу базу контактів, я покликав до команди найсильніших, на мою думку, студентів-фізиків. Наша команда складається з переможців шкільних олімпіад і турнірів, тож досвіду наукових змагань нам не позичати", – розповідає капітан студентської команди Павло Кашко.

Склад команди такий

Євген Кравченко

Випускник фізичного факультету КНУ, наразі вступив в УКУ на науки про дані. Має чудові навички комп'ютерного моделювання, і саме його розв'язання задачі №2 взяло один із найвищих балів серед усіх команд.

Павло Панасюк

Павло Панасюк

Також випускник фізичного факультету КНУ, зараз продовжує магістратуру в КНУ в галузі квантової теорії поля. Павло має чудові знання в галузі теоретичної фізики й чудово володіє математичним апаратом, саме тому він розв'язував задачі з найскладнішими теоретичними обрахунками.

Сергій Кригін

Сергій Кригін

Сергій — двократний переможець Міжнародної учнівської олімпіади з фізики (виборов срібло та золото для України), нині навчається на четвертому курсі в Массачусетському технологічному університеті США. Скориставшись своїм високим рівнем підготовки, Сергій зміг знайти нестандартний підхід до розв'язання задачі про гравітацію та вигин простору—часу.

Віктор Кришталь

Віктор Кришталь

Віктор — переможець численних учнівських змагань та конкурсів із фізики. Наразі він навчається на четвертому курсі фізичного факультету КНУ і має неабияку інтуїцію в розумінні задач із фізики. Завдяки цьому він на відмінно впорався з задачею, що ламає логіку самою своєю постановкою.

"Не можна не згадати позаштатного учасника нашої команди Владислава Вертелецького. Владислав — випускник фізичного факультету КНУ, закінчує магістратуру в Лейденському університеті та займається квантовими обчисленнями. Він був капітаном торішньої команди, тому давав нам цінні поради і морально підтримував нас упродовж змагання, за що ми йому вельми вдячні", — наголошує Павло.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: