fbpx
Сьогодні
17:31 08 Вер 2021

Уперше в історії США перша леді працюватиме за межами Білого дому

Фото: AP Photo / Susan Walsh, Pool, File

Перша леді США Джил Байден 7 вересня повернулася до викладання в громадському коледжі Північної Вірджинії. Це перший в американській історії випадок, коли перша леді працюватиме за межами Білого дому.

Про це повідомляє Associated Press.

У Джил Байден — філологічна освіта. По її отриманні з 1976 року вона викладала англійську мову й літературу для старшокласників, учнів коледжу та підлітків із психічними розладами. Також Байден захистила дисертацію про особливості організації навчального процесу.

У громадському коледжі Північної Вірджинії перша леді викладала з 2009 року курс із написання академічних есе. Працювала вона і під час перебування чоловіка Джо Байдена на посаді віцепрезидента США у 2009-2017 роках.

Тоді через щільний графік Джил Байден перевдягалася для офіційних заходів просто в кампусі коледжу, а допитливим учням відповідала, що є родичкою віцепрезидента. А агенти Секретної служби США, які охороняли Джил, вдавали з себе студентів, щоб не викликати підозр.

В інтерв'ю американським ЗМІ Джил Байден раніше говорила, що з нетерпінням очікує викладання особисто — після тимчасового переведення навчання на дистанційне через пандемію коронавірусу. Перша леді викладатиме щовівторка й щочетверга, уточнює AP.

Видання додає, що очільники учительських об'єднань США позитивно відгукнулися про рішення Джил Байден продовжити викладати після переїзду до Білого дому. Вони сподіваються, що це допоможе підвищити престиж викладацької професії.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: