fbpx
Сьогодні
18:34 08 Вер 2021

У "Слузі народу" пояснили, чому монобільшість не голосувала за звернення до США

Монобільшість у Верховній Раді не голосувала за звернення до США щодо надання Україні статусу основного союзника Штатів поза НАТО, оскільки політичний контекст всередині країни змінився.

Про це на телеканалі "Україна 24" розповіла народна депутатка від "Слуги народу" Олена Мошенець. Як зазначила "слуга народу", ідея звернення до США обговорювалася ще наприкінці весни та на початку літа – "тоді зовсім інша ситуація була в країні".

"Тоді Росія брязкала зброєю на наших кордонах, тоді ще не визначено було щодо точної дати й результатів у спілкуванні між президентом Зеленським та президентом Байденом. І ця ініціатива виглядала такою, яка могла б на той момент Україні як мінімум допомогти. Але ситуація змінилась, і на сьогодні маємо абсолютно інший політичний контекст. Тому нашою фракцією напередодні після достатньо жорстких і тривалих обговорень була визначена єдина позиція, що ми не будемо підтримувати цю постанову. Про це говорили, пан Арахамія про це заявляв. Не було жодного секрету", – пояснила Мошенець.
\За її словами, на позицію монобільшості вплинула зустріч Зеленського і Байдена.

"На сьогодні з США ми маємо інший контекст взаємовідносин. Було підписано угоду між Міністерством оборони та Пентагоном. Якщо проаналізувати ті можливості, які надає ця угода, й ті можливості, які надає статус союзника поза НАТО, то ми бачимо значно більше перспектив. Саме тому за рекомендацією, зокрема, МЗС, пані Маркарової (посол України у США – ред.) та інших радників з міжнародного напрямку була визначена така позиція напередодні", — розповіла нардеп.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: