fbpx
Сьогодні
09:50 08 Вер 2021

Ще одна українська компанія виділила 1 млн грн на реконструкцію костелу Святого Миколая після пожежі

Група Компаній «Нові Продукти» долучилася до збору коштів для подолання наслідків пожежі, що спалахнула 3 вересня у столичному костелі Святого Миколая. За особистої ініціативи перших осіб компанії – Геннадія та Костянтина Невесенків – було виділено 1 мільйон гривень на відновлення архітектурної пам'ятки.

Костел був збудований у 1909 році за проєктом відомого архітектора Владислава Городецького, який є також автором Будинку з химерами та Національного художнього музею України. Пожежа, що охопила храм, не зачепила унікальний фасад, однак пошкодила внутрішній інтер'єр споруди та повністю знищила головну її цінність – унікальний орган. 

«Ще два роки тому весь світ із завмиранням серця спостерігав, як горів собор Паризької Богоматері. Завдяки небайдужості людства та спільним зусиллям Нотр-Дам продовжують реставрувати. Це дає надію на повне відродження дивовижного храму у центрі Парижа. Увечері 3 вересня страшне дежавю пережили кияни: палав костел Св. Миколая – справжня візитівка нашого міста. І сьогодні вся Україна об'єдналася, аби зберегти цю перлину архітектури. Наша компанія та особисто її власники регулярно долучаються до культурних та просвітницьких ініціатив, тож і цього разу ми негайно долучилися до відродження культурної спадщини -– костелу Св. Миколая. Ми впевнені, що у майбутньому, завдяки внескам кожного з нас, у Києві знову пролунають звуки органу», – коментує Олена Селютіна, директорка з комунікацій Групи Компаній «Нові Продукти».

Аби у центрі Києва знову пролунала камерна музика, а готична будівля і надалі вражала своєю красою та вишуканістю, свої зусилля об'єднали українські підприємці, культурні діячі, чиновники та просто небайдужі громадяни. На сьогодні, завдяки багатьом внескам, вже вдалося зібрати на реконструкцію костелу Святого Миколая понад 20 млн грн. Збір коштів триває і кожен охочий може долучитися до благородної справи, та допомогти врятувати архітектурну перлину столиці!

Зазначимо, український бізнес за першу добу після пожежі зміг зібрати 17 млн на відновлення костелу Святого Миколая.

Нагадаємо, що у п'ятницю ввечері стало відомо, що у Києві горить Костел святого Миколая.

Пожежникам вдалося о 22:40 локалізувати пожежу, а невдовзі – загасити.

Повідомлялося, що причиною пожежі стало коротке замикання в органі під час репетиції. Унікальний інструмент та одна із люстр були знищені внаслідок пожежі.

Міністр культури Олександр Ткаченко зазначив, що на відбудову костелу можуть піти десятки мільйонів гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: