fbpx
Сьогодні
18:15 08 Вер 2021

Комітет Ради підтримав рішення про гармонізацію акцизів на ТВЕН до рівня сигарет

Фото: censor.net

Гарна звістка нового політичного сезону – рішення на користь громадського здоров'я та державних інтересів від Комітету ВР з питань фінансів податкової та митної політики під керівництвом Данила Гетманцева.

Про це повідомляє Центр Громадянського Представництва "Життя".

Під час засідання Комітету 7 вересня депутати відхилили поправки № 55 та №64 до законопроекту про поштові пересилки №4278, які передбачали зниження на 30% акцизів на тютюнові вироби для електричного нагрівання (ТВЕН), які використовуються з електронними пристроями, наприклад "айкос", "гло".

Таким чином влада відкинула ідею зниження акцизів на ТВЕН та зберегла ефективне рішення запропоноване громадськістю про гармонізацію акцизів на ТВЕН та сигарили до рівня сигарет.

"Центр громадянського представництва "Життя", Центр демократії та верховенства права та Всеукраїнська кампанія "Молодь вільна від куріння" вітає рішення Комітету фінансів, адже підвищення акцизів на тютюнові вироби є доведеними ефективними кроками на шляху до зниження рівня куріння в Україні!

Висловлюємо підтримку Голові Комітету Д. Гетманцеву за лідерство в ухваленні ефективної акцизної політики на тютюнові вироби в інтересах суспільства та народному депутату Л. Булах, якій вдалося переконати колег захистити досягнутий результат заради здоров'я дітей та молоді в Україні", — йдеться у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: