fbpx
Сьогодні
21:11 08 Вер 2021

Гончаренко пояснив, навіщо Україні потрібен статус союзника США поза НАТО

Статус союзника США поза НАТО потрібен Україні, щоб "закрити вакуум безпеки" і перейти до повноцінного союзництва з США.

Про це на каналі "Україна 24" сказав нардеп від фракції "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко, коментуючи слова нардепа Давида Арахамії про те, що Україна повинна продовжити рух у НАТО, і потрібен статус не союзника поза НАТО, а інший.

"Те, що я чую, дуже дивно, тому що ще кілька місяців тому Арахамія власноруч ставив підпис за проведення позачергової сесії Ради, яке сьогодні й сталося. Насправді все просто: в довгостроковій перспективі вирішення питання безпеки – це членство в НАТО. Це ніхто не обговорює, тут немає ніяких питань, це стратегія. Але очевидно, що ми завтра і післязавтра не будемо в НАТО", – зазначив Гончаренко.

Депутат вважає, що в Україні "дуже істотний вакуум безпеки".

"Закрити його якраз можна було б через статус основного союзника. Цей статус нам дуже потрібен, щоб перейти від статусу стратегічного партнера до статусу союзника. Цей статус дає Україні багато можливостей, які ми могли б використовувати – військове, військово-технічне співробітництво, можливість розміщення американського контингенту на нашій території. Уявіть, якби зараз під Авдіївкою були б американські морпіхи, а в порту Одеси – американський есмінець. Напевно, ми інакше дивилися б на можливість загрози Путіна. Тому мені шкода, що це рішення сьогодні було провалено", – сказав Гончаренко.

Раніше у "Слузі народу" пояснили, чому монобільшість не голосувала за звернення до США.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: