Програма CleanMyMac X стала першим продуктом з України, який отримав UX Design Award

Застосунок CleanMyMac X — утиліта для очищення й оптимізації Mac-пристроїв від компанії MacPaw — отримав міжнародну дизайн-нагороду UX Design Award у категорії Product Design.

UX Design Awards — нагорода у сфері дизайну, яка була започаткована Міжнародним центром дизайну в Берліні (IDZ).

У 2021 році професійне журі з 22 експертів оцінило понад 400 робіт учасників з 50 країн. Серед 400 заявок було номіновано 74 фіналісти, з яких обрали 14 переможців.

Серед переможців UX Design Awards у 2021 році — додаток Samsung «My Lung Health», алгоритм 3D-сканування «Respironics Mask Selector» від Philips та розумний принтер «Smart Home Tango printer» від компанії Hewlett-Packard.

CleanMyMac X — єдиний переможець з України в 2021 році та за всю історію існування нагороди UX Design Awards.

На церемонії нагородження член журі Вернер Шпіка, Executive Director у designaffairs GmbH відзначив: «CleanMyMac X спрощує складне, часто незрозуміле завдання оптимізації Mac-комп'ютера для користувачів без глибоких технічних знань. Він поєднує в собі безліч функцій і можливостей в одному цілісному застосунку. Сучасний графічний дизайн програми, в якому стиль поєднується з чіткими структурами та інтелектуальною візуалізацією даних, дійсно вражає та робить продукт особливим. Крім того, CleanMyMac X створює захопливий атмосферний досвід за допомогою анімації, звуку та кольорів.»

Над інтерфейсом CleanMyMac X працювала команда дизайнерів MacPaw: Олександр Пронський, Олена Шикіна, Олександр Агєєв, Артур Зекун, Марія Парій та Олександр Черепахин.

Олександр Пронський, Design Lead в CleanMyMac X: «У MacPaw ми створюємо прості у використанні, естетичні продукти, які постійно вдосконалюємо. Інтуїтивно зрозумілий інтерфейс CleanMyMac робить турботу про комп'ютер приємним та простим заняттям. У роботі над будь-яким продуктом дуже цінною є взаємодія: ми активно заохочуємо та долучаємо до процесу дизайну CleanMyMac наших користувачів, проводячи інтерв'ю, збираючи їхні відгуки та побажання. Радіємо, що наші старання оцінили й журі UX Design Awards.»

UX Design Awards — не перша нагорода у цьому році для CleanMyMac X. У серпні застосунок отримав престижну нагороду Red Dot Award: Brands & Communication Design у категорії Interface & User Experience Design за функціональність та зручний дизайн.

Про CleanMyMac X

CleanMyMac X — застосунок для очищення, захисту та оптимізації комп'ютерів Mac від української компанії MacPaw. CleanMyMac дав початок компанії MacPaw, його перша версія вийшла у 2008 році. У 2020 році застосунок був доданий до Mac App Store, а 2021 CleanMyMac X отримав підтримку процесорів Apple Silicon та оновлений дизайн.

Окрім CleanMyMac, портфоліо MacPaw налічує понад 10 продуктів, серед яких — Setapp, ClearVPN, Gemini Photos та Gemini 2. Програми компанії MacPaw встановлені на кожному п'ятому комп'ютері Mac у світі.

Про UX Design Awards

UX Design Awards — міжнародна дизайнерська премія, яка була створена у 2015 році Міжнародним центром дизайну в Берліні, щороку відзначає визначні продукти, послуги, концепції, а також бакалаврські та магістерські проєкти з усього світу.

Свіжі дописи

  • Новини

У Києві відкрився Центр рекрутингу української армії

Перший у столиці центр рекрутингу розпочав роботу на проспекті Повітряних сил, 41, (ЦНАП Солом’янського району).… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Глава Пентагону звернувся до партнерів США із закликом передати Україні Patriot

Сполучені Штати продовжують заохочувати країни, які мають системи протиракетної оборони Patriot, надати частину їх Україні… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Норвегія виділила додаткові 600 млн доларів Україні: кошти підуть на посилення ППО та гуманітарну допомогу

Уряд Норвегії у 2024 році додатково спрямує 600 млн доларів на посилення української протиповітряної оборони… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

У російському Улан-Уде – масштабна лісова пожежа: вогонь перекинувся на житлові будинки, оголошено евакуацію

У столиці російської республіки Бурятія – Улан-Уде лісова пожежа перекинулась на житлові будинки, місцева влада… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Зеленський провів наради з військовими: обговорили зрив планів рф, ситуацію на фронті, постачання зброї та снарядів

Президент України Володимир Зеленський провів наради з військовими щодо ситуації на фронті, наступів військ рф… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Атаки українських дронів на НПЗ спричинили різке зростання цін на бензин у росії, – Politico

Українські удари по російських нафтопереробних заводах спричинили зростання цін на дизельне пальне на 10%. А… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.