Ультразвуковий зволожувач повітря для будинку: плюси та мінуси

Не тільки чистота – запорука здоров'я, але й добре зволожене повітря. Щоб добитися ідеального мікроклімату в приміщенні, встановлюють портативні зволожувачі – парові або ультразвукові. Обидва девайса розпилюють вологу довкола, по периметру кімнати, але роблять це по-різному. 

Сьогодні ми детально розглянемо, як функціонують ультразвукові зволожувачі повітря, їхні переваги та недоліки в побуті.

Принцип дії

Зволожувач складається з резервуара з рідиною та невеликого механізму для створення вібрації. Під час його роботи назовні викидаються мікроскопічні частинки вологи. Включений електроприлад видає звук на високих частотах, що не чутний людському вуху, тому пристрій і назвали ультразвуковим.

Розумне зволоження

Вбудований гігростат контролює рівень гідратації в кімнаті. Коли показник сягає норми, девайс відключається, щоб не було надлишку вологи.

Компактність

Розмір приладу залежить від габаритів контейнеру для рідини, будь то 2 літри або 9. Невеликий агрегат купують, коли простір обмежений й розміщують його на книжковій полиці або тумбочці біля ліжка. 

Для розуміння: розмір бюджетної моделі Vegas VHB-1077BL з колбою 2,3 л всього 28 х 19 х 19 см.

Тиха робота

Ультразвук набагато тихіший за обертання вентилятора парового девайса. Рівень шуму в Ergo HU 2048 – 40 дБ. Тож його можна сміливо встановлювати у спальні.

Іонізація

Моделі преміум-сегменту, такі як Polaris PUH 9105 IQ Home, Electrolux EHU-3315D SENSEhealthline та Neoclima SP-65B оснащені функцією очищення повітряного потоку від хвороботворних мікроорганізмів: вірусів, бактерій.

Зрошення рослин

Зволожений (не вогкий) мікроклімат полюбляють домашні рослини. В такому середовищі їх рідше обприскують з пульверизатора, тому що квіти вже і так отримують достатньо вологи.

Чи є недоліки у пристроїв-зволожувачів?

Всі мінуси надзвукових розпилювачів зводяться до одного фактору – до атмосфери потрапляють краплі води, а не водяна пара.

Частина крапель може осідати на поверхнях й не випаруватися. Якщо в цей момент у кімнаті холодно і вогко, на підлозі гарантовано утворюється мокра пляма або калюжа. 

Щоб у крапель було більше шансів для випаровування, встановіть агрегат вище – на комоді або полиці.

Разом з водою в навколишнє середовище випаровуються всі речовини, що містяться в ній. Відомо, що у водопроводі точно є метали та хлор. Вдихання цих мікрочастинок небезпечне для здоров'я. Тому потрібно заливати до резервуару виключно чисту дистильовану воду.

Свіжі дописи

  • Що відбувається

5 головних рішень тижня — жіночий підрозділ управління БПЛА та окопний РЕБ PARASOL

Щосуботи "Рубрика" пропонує короткий дайджест ТОП-5 рішень тижня, які наближають перемогу України: ✈️ Із уламків… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

Російське зло навіть напередодні Великодня не зменшує свого прагнення нести руїни, – Зеленський

Під час вечірнього звернення Президент України Володимир Зеленський наголосив, що сьогодні протягом усієї доби було… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

Генштаб: на Авдіївському напрямку захисники відбили 18 ворожих атак, за добу на фронті зафіксовано 74 боєзіткнення

Збройні сили України продовжують утримувати позиції та відбивають штурми російських підрозділів на кількох напрямках. Оперативна… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

У російському полоні перебувають 32 українських медійники: ведуться переговори щодо їх повернення

Виконувач обов'язків міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв заявив, що у російському полоні перебувають 32… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

Ракетний удар по Харкову: кількість постраждалих збільшилася до шести осіб

Через сьогоднішній ворожий обстріл Харкова постраждало вже шість людей. Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

У Національному музеї Львова відкрили виставку полотен, на яких українські регіони представлені в жіночих образах

У Національному музеї ім. А. Шептицького у Львові відкрили виставковий проєкт «Україна крізь віки». Виставку… Читати більше

Saturday May 4th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.