fbpx
Сьогодні
PR 11:48 07 Вер 2021

Ультразвуковий зволожувач повітря для будинку: плюси та мінуси

Не тільки чистота – запорука здоров'я, але й добре зволожене повітря. Щоб добитися ідеального мікроклімату в приміщенні, встановлюють портативні зволожувачі – парові або ультразвукові. Обидва девайса розпилюють вологу довкола, по периметру кімнати, але роблять це по-різному. 

Сьогодні ми детально розглянемо, як функціонують ультразвукові зволожувачі повітря, їхні переваги та недоліки в побуті.

Принцип дії

Зволожувач складається з резервуара з рідиною та невеликого механізму для створення вібрації. Під час його роботи назовні викидаються мікроскопічні частинки вологи. Включений електроприлад видає звук на високих частотах, що не чутний людському вуху, тому пристрій і назвали ультразвуковим.

Розумне зволоження

Вбудований гігростат контролює рівень гідратації в кімнаті. Коли показник сягає норми, девайс відключається, щоб не було надлишку вологи.

Компактність

Розмір приладу залежить від габаритів контейнеру для рідини, будь то 2 літри або 9. Невеликий агрегат купують, коли простір обмежений й розміщують його на книжковій полиці або тумбочці біля ліжка. 

Для розуміння: розмір бюджетної моделі Vegas VHB-1077BL з колбою 2,3 л всього 28 х 19 х 19 см.

Тиха робота

Ультразвук набагато тихіший за обертання вентилятора парового девайса. Рівень шуму в Ergo HU 2048 – 40 дБ. Тож його можна сміливо встановлювати у спальні.

Іонізація

Моделі преміум-сегменту, такі як Polaris PUH 9105 IQ Home, Electrolux EHU-3315D SENSEhealthline та Neoclima SP-65B оснащені функцією очищення повітряного потоку від хвороботворних мікроорганізмів: вірусів, бактерій.

Зрошення рослин

Зволожений (не вогкий) мікроклімат полюбляють домашні рослини. В такому середовищі їх рідше обприскують з пульверизатора, тому що квіти вже і так отримують достатньо вологи.

Чи є недоліки у пристроїв-зволожувачів?

Всі мінуси надзвукових розпилювачів зводяться до одного фактору – до атмосфери потрапляють краплі води, а не водяна пара.

Частина крапель може осідати на поверхнях й не випаруватися. Якщо в цей момент у кімнаті холодно і вогко, на підлозі гарантовано утворюється мокра пляма або калюжа. 

Щоб у крапель було більше шансів для випаровування, встановіть агрегат вище – на комоді або полиці.

Разом з водою в навколишнє середовище випаровуються всі речовини, що містяться в ній. Відомо, що у водопроводі точно є метали та хлор. Вдихання цих мікрочастинок небезпечне для здоров'я. Тому потрібно заливати до резервуару виключно чисту дистильовану воду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: