fbpx
Сьогодні
21:58 07 Вер 2021

США можуть зіткнутися з найсильнішою посухою за останні 1200 років, — вчені

На жителів Західного узбережжя США чекає рекордно спекотне літо, яке може принести тривалу посуху і рекордні температури.

Про це заявляють вчені, передає The Guardian.

Посуха може стати найсильнішою у сучасній історії, каже Кетлін Джонсон, доцентка кафедри наук про Землю в Університеті Каліфорнії в Ірвіні.

«Ця нинішня посуха потенційно може стати найсильнішою з тих, що ми бачили щонайменше за останні 1200 років. І причина безпосередньо пов'язана з антропогенною зміною клімату», — каже Джонсон.

Такий прогноз з'явився відразу після того, як річки і водосховища Каліфорнії висохли, а в штаті було зафіксовано історично низький рівень води.

Так, якщо рівень води в озері Оровілль, другому за величиною водосховищі Каліфорнії, продовжить знижуватися, це може мати руйнівні наслідки для електропостачання штату. Проблема у тому, що озеро генерує енергію, протікаючи через електростанцію Едвард Гаятт.

CNN пише, що низький рівень води може змусити цю електростанцію зупинитися, в результаті чого близько 800 тисяч будинків американців залишаться без енергії, коли настане сезон лісових пожеж.

Хвиля тепла, що впала на Каліфорнію, спонукала губернатора Гевіна Ньюсома оголосити минулого тижня надзвичайний стан у штаті. Ньюсом закликав жителів штату економити електроенергію, заявивши, що тепло «робить і буде створювати значне навантаження на енергосистему Каліфорнії».

Зі схожими проблемами зіткнулися й у Техасі. Там влада заявила, що багато електростанцій вимкнули минулого тижня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: