fbpx
Сьогодні
Фото 17:27 07 Вер 2021

У Таїланді створили костюми захисту проти COVID-19 з переробленого пластику

Фото: Reuters

Пластикові відходи у Таїланді почали переробляти на костюми індивідуального захисту проти коронавірусу для людей, які перебувають у групі ризику інфікування.

Про це повідомляє Reuters.

В країні зібрали мільйони пластикових пляшок, подрібнили та перетворили на нитки для переплетення у тканини. Їх використовують для створення костюмів індивідуального захисту для лікарень та для храмів, де кремують жертв коронавірусу.

у Таїланді пластикові відходи на костюми проти COVID-19

Фото: Reuters

«Бувають випадки, коли дуже важко дістати костюми індивідуального захисту, іноді навіть якщо у вас є гроші, ви не можете їх купити. Але зараз ми робимо це з перероблених пластикових пляшок, тому сміття тепер цінне», — заявив настоятель храму поблизу Бангкока Фра Маха Праном Даммалангкаро.

у Таїланді пластикові відходи на костюми проти COVID-19

Фото: Reuters

Як зазначає видання, текстильна фабрика у провінції Районг, яка зазвичай виробляє тканини для великих світових брендів, перетворює пластик, отриманий із перероблених пляшок, на нитки, та скручує їх у гігантський рулон. Потім з цих ниток виробляється водостійка тканина.

у Таїланді пластикові відходи на костюми проти COVID-19

Фото: Reuters

Добровольці храму шиють костюми, які потім надсилають у тисячі храмів по всій країні. Хоча вони не є медичними, костюми забезпечують принаймні певний захист для тих, хто у групі ризику інфікування.

Один костюм можна виготовити, використовуючи лише 18 пластикових пляшок. Міська адміністрація та храми Бангкоку заохочують громадськість дарувати їм пляшки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: