fbpx
Сьогодні
15:46 06 Вер 2021

Міноборони заборгувало військовослужбовцям вже 1,5 млрд грн, - Бутусов

Станом на 10 серпня заборгованість Міністерства оборони з обов'язкових виплат військовослужбовцям склала вже 1,5 мільярда гривень.

Про це повідомляє головний редактор видання "Цензор.Нет" Юрій Бутусов з посиланням на анонімні джерела.

За даними джерел, у сезон відпусток, влітку, були повністю зупинені виплати на оздоровлення. Зараз розмір заборгованості значно зріс.

"Сьогодні на фронті по всіх частинах фіксуються масові затримки "бойових" виплат", — говорить Бутусов.

З липня у Міноборони немає двох ключових заступників міністра — з озброєння і з постачання.

Олександра Миронюка та Ігоря Халимона звільнили з цих постів за корупцію, щодо них відкриті кримінальні справи, і весь цей час нікому ухвалювати рішення.

"Провали поставки палива, боєприпасів. Вже вересень, а немає контрактів щодо дизельного палива. Такого безладу навіть в 2014-му не було, а у нас вже восьмий рік війна. Як завжди, провалено підписання контрактів щодо держоборонзамовлення. Знову буде зірваний ДОЗ (державне оборонне замовлення — ред.), другий рік поспіль", — говорить Бутусов.

На думку Бутусова, такий стан справ є результатом того, що на посаді міністра оборони працює Андрій Таран, призначений "не в інтересах армії, а в інтересах глави офісу президента Андрія Єрмака".

Треба зазначити, що раніше Бутусов працював радником Тарана, проте звільнився в травні через те, що "міністр не реагував на елементарні проблеми армії".

Як повідомляла Рубрика, Верховна Рада збирається звільнити трьох членів уряду: міністра оборони Андрія Тарана, міністра соцполітики Марину Лазебну і віце-прем'єра — міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олега Уруського.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: