fbpx
Сьогодні
20:09 06 Вер 2021

У Сімферополі заступника голови Меджлісу засудили на 60 діб арешту

Окупаційний Київський районний суд Сімферополя арештував заступника голови кримськотатарського Меджлісу Нарімана Джеляла на 60 діб.

Про це повідомила омбудсмен Людмила Денісова.

Вона розповіла, підконтрольний РФ "Київський районний суд Сімферополя" арештував до 4 листопада першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла та братів Азіза і Асана Ахтемових.

Їм оголосили підозру за нібито причетність до пошкодження газопроводу в селі Перевальне 23 серпня (частина 1 статті 281 УК РФ – "диверсія") Всі троє утримуватимуться під вартою в СІЗО м. Сімферополя.

Крім того, Шевкету Усеїнову та Ельдару Одаманову винесено покарання у вигляді адміністративного арешту терміном 14 та 15 діб, відповідно, за скоєння нібито адмінправопорушення за ст.19.3 КоАП Росії ("непокора працівникам поліції").

Відомо, що 4 вересня біля будівлі ФСБ в місті Сімферополі на акцію підтримки незаконно затриманих зібралися родичі, журналісти, адвокати та небайдужі громадяни.

Наразі, за словами Денісової, 58 учасників було затримано. 56-ом із них загрожує штраф від 10 до 50 тисяч російських рублів за статтею 20.6.1 КоАП РФ ("невиконання правил поводження під час надзвичайної ситуації або загрози її виникнення"). Ще двох суд заарештував на 10 та 15 діб за "непокору поліції".

"Затримання кримських татар на території тимчасово окупованого Криму не може залишатись поза увагою міжнародних правозахисних інституцій. Звертаюся до Верховного комісара ООН з прав людини Мішель Бачелет зупинити свавілля країни-окупанта та сприяти звільненню незаконно ув'язнених громадян України", – наголосила Денісова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: