fbpx
Сьогодні
14:55 06 Вер 2021

Монастирський назвав пріоритетні проекти МВС

Фото: РБК-Україна

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський назвав пріоритетні проекти МВС.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна", передає Рубрика.

"МВС унікальне тим, що всі хороші ініціативи тут вже або розпочаті, або кимось раніше вже починалися, але були забуті. Багато чого було розпочато Аваковим. Аналізуючи проєкти, я також виходжу з того, чи збільшує конкретний проєкт безпеку громадян на вулицях, у районах, містах і селах… Один з проєктів, на якому президент зробив акцент в спілкуванні зі мною, – це будівництво державного кордону. І цей процес повинен бути кінцевим, а не розтягнутися на 30 років будівництва, після чого ми нічого не отримаємо", – сказав він.

В Нацполіції пріоритетним, за словами міністра, буде проєкт "поліцейський офіцер громади".

"Він отримав динаміку кілька років тому, є найбільш мультиплікативним, дає найбільше присутності правопорядку на місцях, збільшує почуття безпеки", – пояснив Монастирський.

Ще один проєкт, за словами глави МВС, стосується врегулювання спілкування людини в поліцейській дільниці – організації простору спілкування поліцейського і громадянина.

Частиною цього проекту є Сustody Records – проєкт постійної електронної фіксації всіх дій щодо затриманих, з моменту фактичного затримання громадянина до моменту його виходу з поліцейської дільниці.

Також, за словами Монастирського, в пріоритеті створення європейського хабу з пожежогасіння.

Крім того, як зазначив глава МВС, буде запущений проект добровільних пожежних дружин. Збільшення патрульної поліції і служби охорони біля шкіл, поява фахівця з безпеки в школах, за словами глави відомства, буде зроблено в рамках проєкту "безпечна школа".

У ще одному напрямку роботи МВС – цифровізації, Монастирський розраховує на "великий прорив" і максимальне дистанціювання громадянина і чиновника, як при наданні держпослуг, так і при фіксації адміністративних правопорушень.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: