fbpx
Сьогодні
09:40 06 Вер 2021

Порятунок Костелу Святого Миколая: компанія BGV Group Management Геннадія Буткевича виділила 1 млн грн на реставрацію перлини Києва

English version here

Відновлення Костелу Святого Миколая, зокрема його головної частини — унікального духового органу, після пожежі 3 вересня коштуватиме Україні десятки мільйонів гривен.

Інвестиційна компанія BGV Group Management відомого українського підприємця Геннадія Буткевича приєднується до зборів коштів від вітчизняного бізнесу на реставрацію однієї з найвидатніших культурних пам'яток нашої країни.

1 мільйон гривень від компанії BGV Group уже спрямовано на реставрацію костелу в центрі Києва, йдеться у повідомленні пресслужби компанії.

"Костел Святого Миколая — перлина культурної спадщини України. Зараз, коли він постраждав у пожежі, її наслідки треба виправляти негайно, і український бізнес не може лишатися осторонь. Тому допомога державі у реставрації костелу — це і наше завдання теж. Не сумніваюся, що саме спільними зусиллями відновимо пам'ятку національного значення", — прокоментував рішення голова компанії Геннадій Буткевич.

Геннадій Буткевич

Геннадій Буткевич

Зазначимо, український бізнес за першу добу після пожежі зміг зібрати 17 млн на відновлення костелу Святого Миколая.

Нагадаємо, що у п'ятницю ввечері стало відомо, що у Києві горить Костел святого Миколая.

Пожежникам вдалося о 22:40 локалізувати пожежу, а невдовзі – загасити.

Повідомлялося, що причиною пожежі стало коротке замикання в органі під час репетиції. Унікальний інструмент та одна із люстр були знищені внаслідок пожежі.

Міністр культури Олександр Ткаченко зазначив, що на відбудову костелу можуть піти десятки мільйонів гривень.

Довідка

Костел Святого Миколая у Києві — це один з двох римсько-католицьких у столиці, побудованих до 1917 року.

Храм побудований у 1899-1909 роках у неоготичному стилі київським архітектором Владиславом Городецьким.

Наразі костел святого Миколая ділять між собою Національний будинок органної та камерної музики України як приміщення для концертів, та парафія Святого Миколая Римсько-католицької церкви в Україні, яка проводить в ній богослужіння для релігійної громади.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: