fbpx
Сьогодні
21:12 05 Вер 2021

Затриманим у Криму кримським татарам загрожує 15 років в'язниці

Фото: Ukrinform

Окупаційна влада в Криму підозрює затриманих 3-4 вересня п'ятьох кримських татар у скоєнні "диверсії". Їм загрожує до 15 років позбавлення волі.

Про це повідомляє українська омбудсвумен Людмила Денісова.

Вона зазначила, що завтра, 6 вересня, в так званих "судах" окупованого Криму відбудеться обрання запобіжного заходу заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріману Джелялю.

"Російські окупанти висунули йому підозру у скоєнні злочину, що підпадає під дію частини 1 статті 281 "диверсія" КК РФ і передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 12 до 15 років", – уточнила омбудсмен.

Денісова додала, що аналогічні підозри висунуті й іншим затриманим 3-4 вересня кримським татарам: Азізу Ахтемова, асани Ахтемова, Ельдару Одаманов, Шевкет Усеїновим. Судові засідання щодо обрання їм запобіжного заходу також пройдуть завтра.

Як повідомлялося, 3 і 4 вересня в окупованому Криму після обшуків відвезли у невідомому напрямку п'ятьох кримських татар: Ельдара Одаманова, Азіза Ахтемова, Асана Ахтемова і Шевкета Усеінова. Родичі та адвокати роблять спроби знайти зниклих, але досі місцезнаходження жодного із затриманих не відомо.

Серед затриманих також є заступник голови Меджлісу Наріман Джеляль.

Президент України Володимир Зеленський переконаний, що затримання кримських татар – це реакція Росії на Кримську платформу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: