fbpx
Сьогодні
11:37 05 Вер 2021

В інститут прийняли викладачку, що мала сина бойовика та поширювала антиукраїнську пропаганду

У місті Бахмут в Горлівському інституті іноземних мов викладає Ольга Чорна, яка раніше проводила пропагандистські заняття в "ДНР", а також поширювала в соцмережах антиукраїнські публікації.

Про це пише Вільне Радіо.

Журналісти вказують на те, що син педагога Сергій Іочков на прізвисько Велес – проросійський бойовик, який у 2014 році брав участь в окупації міста Артемівськ, який пізніше перейменували в Бахмут. Він загинув під час визволення міста.

"Душа моя сумом смертельним! 7 червня загинув мій син Сергій, загинув як герой, захищаючи свій край, своє місто від карателів!", – написала тоді вона в соцмережах.

Ольга Чорна

Після звільнення Бахмута Чорна ще якийсь час проживала в місті, а потім вирішила поїхати в окупований Донецьк. Там вона викладала російську мову і літературу.

У 2018 році на YouTube каналі так званого міністерства інформації "ДНР" було опубліковано відео з заголовком Урок політінформації в МОУ № 5 міста Донецька. На опублікованих кадрах можна побачити Ольгу Чорну, яка займається пропагандою на тлі символіки псевдореспубліки.

"Дуже важливо в плані виховної роботи, патріотичної роботи проводити політінформації… Ми повинні знати, чим живе наша республіка. Які важливі, значущі події відбуваються… Чому я говорю дітям про те, що тільки люди з внутрішнім стрижнем, з позицією можуть будувати республіку, можуть забезпечити її благополуччя, можуть бути справжніми патріотами", – каже у відео жінка.

Після її слів один з учнів заявляє, що він "категорично проти того, щоб Донбас повернувся в Україну".

На сторінці Ольги Чорної у соцмережах є безліч пропагандистських публікацій, включаючи ті, де на ній надіта заборонена в Україні символіка.

Ольга Чорна Ольга Чорна

Коментуючи цю ситуацію, директор інституту заявила, що вирішувати ситуацію з Ольгою Чорною повинні правоохоронні органи, а не адміністрація вузу.

Директор департаменту освіти Донецької ОДА Тетяна Сідашева також заявила, що правоохоронні органи повинні розбиратися в цій ситуації.

Тепер Ольга Чорна знову повернулася у Бахмут. Незважаючи на минуле жінки, вона змогла працевлаштуватися в український інститут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: