fbpx
Сьогодні
Фото, відео 09:21 05 Вер 2021

У Львові відбувся жіночий костюмований велопарад "Міфічна полтва"

Фото: "Твоє місто"

4 вересня центральними вулицями Львова пройшов жіночий костюмований велопарад "Міфічна Полтва".

Про це пише "Твоє місто".

У ньому брали участь жінки та діти. Крім того, тут волонтерили чоловіки, які допомагали безпечно перетинати складні перехрестя й супроводжували колону. Серед учасниць можна було зустріти міфічних підводних істот, русалок, сирен, капітанок та аквалангісток.

За допомогою такого велопробігу учаснки спробували приєднатися до підземної історії міста, оскільки упродовж 19-20 століття річку сховали під землю і тепер львів'яни знають про неї лише з історичних досліджень. Відтак, організатори велопараду хотіли надихнути людей дізнаватися про Полтву більше і навіть мають ідею витягнути її на поверхню й почистити, щоб у Львові з'явилося більше водних ресурсів.

Міфічна Полтва Міфічна Полтва

На велопробіг прийшло багато жінок, які довго чекали цієї події. Учасники кажуть, що кілька днів готували собі цікаві образи. Яскраві костюми, кольоровий макіяж та незвичні малюнки по тілу можна було зустріти серед більшості.

"Я пані з вулиці Торф'яної, живу там на колекторі і періодично його затоплюю, тому що потрібно повертати Полтву на поверхню Львова. Сьогодні підтримую жіночий велорух у Львові", – каже одна з учасниць Юлія.

Міфічна Полтва

Вона додає, що спортом професійно не займається, але часто використовує велосипед як спосіб пересування, бо це значна економія часу.

Образи для велопараду не були обов'язковими, кожен міг прийти одягнутий за бажанням. Крім того, на місці можна було безкоштовно отримати малюнок на руках чи обличчі з різними підводними істотами.

Міфічна Полтва

Міфічна Полтва

Учасники велопараду їхали центральними частинами міста, зокрема вулицею Університетською, вул. Січових Стрільців проспектом Свободи направо і навколо навколо статуї Матері Божої, площею Різні та проспектом Чорновола, а закінчили свій маршрут на площі Ринок.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: