fbpx
Сьогодні
22:26 05 Вер 2021

Родини Героїв Небесної Сотні вимагають звільнити й покарати суддю Волкову

Фото: ukrinform.ua

Родини Героїв Небесної Сотні обурені судовим свавіллям судді Печерського суду міста Києва Світлани Волкової, яка відпустила вбивцю євромайданівців, а зараз відправила за ґрати бойового генерала Ігоря Павловського та виробничника Валерія Шандру.

Про це йдеться в заяві ГО Родини "Небесної Сотні".

"Ми добре пам'ятаємо той день, 19 вересня 2014 року, коли її рішенням було випущено на волю вбивцю наших рідних і близьких – фігуранта справи про розстріл 48 активістів Майдану, командира так званої чорної роти "Беркуту" Дмитра Садовника. Це дало йому змогу втекти до країни-агресора – Російської Федерації, і тим самим уникнути правосуддя і суттєво завадити притягненню до відповідальності його поплічників", – пишуть активісти.

Вони також нагадали, що суддю Волкову 2016 року було звільнено з посади та проти неї розпочато кримінальне провадження.

"Однак з приходом до влади Зеленського восени 2019 року її поновили на роботі. Зараз вона чинить "кривосуддя", переслідуючи патріотів в інтересах Офісу президента України і діячів часів режиму Януковича. І справа Павловського та Шандри – не єдина в її "доробку". У січні 2020 року Світлана Волкова ухвалила скандальне рішення про те, ніби заступник глави Адміністрації президента часів Януковича, українофоб Андрій Портнов, 5 попередніх років жив в Україні – хоча в Україні його не було", – йдеться у заяві.

Світлана Волкова

Фото: Антикор

"Кривосуддя Волкової ми ставимо в один ряд із включенням до списків обміну, передачі іншим країнам беркутівців, підозрюваних у вчиненні злочинів під час Революції Гідності, щодо яких не було винесено судових вироків; повернення до країни та популяризацію в медійному просторі українофобів Олени Лукаш, Андрія Портнова та інших; відверте переслідування правоохоронними органами волонтерів та громадських діячів", – вважають у ГО.

Активісти переконані: "Використання таких суддів демонструє реальне ставлення Зеленського та його "Слуг народу" до цінностей і здобутків Революції Гідності, до всіх тих, хто вже 7-й рік протистоїть збройній агресії Російської Федерації на Сході України".

"Вимагаємо надання правової оцінки діям судді Волкової та негайного звільнення її від посади, а також поновлення кримінального провадження щодо її ролі у рятуванні вбивць майданівців. Вимагаємо скасування неправосудних, абсурдних рішень щодо ветеранів війни з російським агресором, волонтерів, виробничників, які підтримували нашу армію. Вимагаємо притягнення до відповідальності служителів режиму Януковича, які чинили злочини проти протестуючих на Майдані і покривали ці злочини", – резюмується у заяві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: