fbpx
Сьогодні
14:15 05 Вер 2021

Паралімпійці повернулися до України: Зеленський привітав їх із перемогами

Частина української збірної 5 вересня повернулася з Паралімпійських ігор у Токіо, де завершила змагання. Українські спортсмени завоювали 98 медалей.

Про це повідомляє hromadske.

В аеропорт "Бориспіль" прибуло 126 людей: тренери, медики, спортсмени та президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич.

Зустрічав збірну міністр молоді та спорту Вадим Гутцай. Він подякував спортсменам, тренерам, лікарям та Паралімпійському комітету за результати на Іграх.

Серед тих, хто повернувся, — плавець Максим Крипак, який став найтитулованішим спортсменом Паралімпійських ігор у Токіо; настільний тенісист Іван Май, який здобув дві "бронзи"; чотириразова паралімпійська чемпіонка зі стрибків у довжину Оксана Зубковська.

Срібний і бронзовий призер Паралімпіади у Токіо плавець Максим Веракса розповів, що відчував гордість за країни щоразу, як підіймався на п'єдестал. Спортсмен також заявив, що свої останні досягнення присвячує дітям.

Частина спортсменів та делегації має повернутися в Україну вночі 6 вересня. Імовірно, йдеться і про команду зі стрільби, яка завершила змагання лише 5 вересня.

"Завдяки нашим спортсменам Україна знову показала високий результат і посіла 6-те місце в загальному заліку! Наші паралімпійці завоювали 24 золотих, 47 срібних і 27 бронзових медалей. Дякую кожному! Пишаємося та вітаємо вдома!", – написав у Twitter президент України Володимир Зеленський з приводу повернення паралімпійців.

Рубрика:
Спорт

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: