fbpx
Сьогодні
10:55 05 Вер 2021

На станції "Академік Вернадський" підтримали Всеукраїнський марш за тварин

Учасники експедиції на українській антарктичній станції "Академік Вернадський" виступили у підтримку Всеукраїнського маршу за тварин.

Про це повідомили в UAnimals.

"Ми, учасники 26-ї Української антарктичної експедиції, перебуваючи у віддаленій Антарктиді на українській науковій станції "Академік Вернадський", маємо змогу спостерігати і вивчати тварин в природному заповідному середовищі, яке стало таким завдяки послідовним зусиллям міжнародної наукової та природоохоронної спільноти. Проте, ще не так давно ставлення до тварин у цьому регіоні нашої планети було зовсім іншим. Ще у 20-му столітті до тварин тут ставилися як до ресурсу, зокрема популяції китів нещадно експлуатували в ході китобійного промислу, і навіть заборона промислу досі не призвела до відновлення чисельності усіх видів", – зазначили полярники.

Вони засвідчили свою підтримку прагнень учасників Маршу щодо дбалого ставлення до тварин.

"Ми щиро переконані, що морські ссавці мають жити виключно в морях і океанах, а не в дельфінаріях. Разом з вами ми поділяємо намір докласти якнайбільше зусиль для захисту довкілля, адже збереження планети починається з побутового рівня, та закликаємо кожного до гуманного поводження з тваринами", – йдеться в повідомленні.

Як відомо, Всеукраїнський марш за тварин одночасно відбудеться сьогодні, 5 вересня, у 30 українських містах о 12:00. У Києві – старт у парку імені Тараса Шевченка.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: