Новини

Вчителька біології, яку звільнили через читання репу, випустила новий сингл на підтримку ЛГБТ: відео

1 вересня вчителька біології з села Яковлівка Ольга Халепа випустила реп-сингл проти дискримінації спільноти ЛГБТ+ під назвою «Не халепа» і презентувала кліп на нього.

Трек був створений на прохання та за підтримки онлайн-журналу Люк.

А відео було зроблено за підтримки Freedom House. Прем'єра кліпу відбувається напередодні ЛГБТ-прайду у Харкові, який пройде 12 вересня, та на його підтримку.

Як зазначає видання, за останній рік вчителька Ольга Халепа встигла: записати кілька десятків реп-уроків з біології, стати інтернет-мемом, отримати звання кращої освітянки року та змінити місце роботи.

«Для глядачів свого YouTube-каналу Ольга — перш за все дивакувата жінка, яка читає реп. Втім, копнувши глибше, ми бачимо людину, яка намагається зламати застарілу систему освіти та принести в професію педагога нові змісти», — йдеться у повідомленні.

Це глибоко особистий трек від людини, яка не може мовчати. Про дискримінацію Ольга знає не з чуток. Адже через свої реп-уроки та новаторський підхід до навчання вона зіткнулася з цькуванням з боку колег та змушена була звільнитися зі школи.

«Я дівчина з села, менталітет сільських людей дуже відрізняється від містян. У селі людина, яка виділяється хоч чимось, — міркуваннями, заявами про те, що відбувається в громаді, творчістю чи активною громадською діяльністю — весь час зазнає цькування. Це саме відбулось зі мною в школі. Мені здається, у цьому сенсі люди поділяються на дві категорії: є ті, які ображаються, закриваються в собі та стають злi на весь білий світ через те, що їх не зрозуміли. А є ті, хто намагаються не звертати уваги, перебороти цей страх, продовжувати йти вперед і рухатись своїм шляхом. Хоч це буде творчий шлях, хоч шлях громадського активіста чи шлях ЛГБТ-спільноти», — розповідає Ольга.

Прослухати трек можна за посиланням.

Свіжі дописи

  • Новини

Наслідки обстрілу Одеси “Іскандерами”: окупанти пошкодили будівлю представництва омбудсмена

Під час російської атаки балістичними ракетами "Іскандер" міста Одеси, зафіксували пошкодження Представництва уповноваженого Верховної ради… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

Доступ до Верховної Ради журналістам відкриють, проте обмежать їхню кількість

Представників засобів масової інформації знову почнуть пускати до парламенту під час засідань, однак обмежать кількість… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

Безпілотники ГУР атакували в рф під Рязанню та Воронежем два нафтопереробні заводи

Уночі 1 травня ударні безпілотники української розвідки атакували два нафтопереробні заводи на території російської федерації… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

В Україні аж до Великодня буде сонячно та тепло

2 травня в Україні температура повітря прогріється до 21-26 градусів тепла, до кінця тижня прогнозують… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

“Укрпошта” на аукціоні продала “скандальні” ретроавтомобілі на 60% дорожче

АТ "Укрпошта" отримало 3,28 млн грн на перших аукціонах з продажу застарілого автомобільного парку, що… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

Рішення для відбудови України: уряд виділив кошти на оновлення майстерень у профтехах

Кабінет Міністрів розподілив між регіонами 549 млн грн на оновлення майстерень у профтехах, там зможуть… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024

Цей сайт використовує Cookies.