fbpx
Сьогодні
18:34 04 Вер 2021

Вчителька біології, яку звільнили через читання репу, випустила новий сингл на підтримку ЛГБТ: відео

1 вересня вчителька біології з села Яковлівка Ольга Халепа випустила реп-сингл проти дискримінації спільноти ЛГБТ+ під назвою «Не халепа» і презентувала кліп на нього.

Трек був створений на прохання та за підтримки онлайн-журналу Люк.

А відео було зроблено за підтримки Freedom House. Прем'єра кліпу відбувається напередодні ЛГБТ-прайду у Харкові, який пройде 12 вересня, та на його підтримку.

Як зазначає видання, за останній рік вчителька Ольга Халепа встигла: записати кілька десятків реп-уроків з біології, стати інтернет-мемом, отримати звання кращої освітянки року та змінити місце роботи.

«Для глядачів свого YouTube-каналу Ольга — перш за все дивакувата жінка, яка читає реп. Втім, копнувши глибше, ми бачимо людину, яка намагається зламати застарілу систему освіти та принести в професію педагога нові змісти», — йдеться у повідомленні.

Це глибоко особистий трек від людини, яка не може мовчати. Про дискримінацію Ольга знає не з чуток. Адже через свої реп-уроки та новаторський підхід до навчання вона зіткнулася з цькуванням з боку колег та змушена була звільнитися зі школи.

«Я дівчина з села, менталітет сільських людей дуже відрізняється від містян. У селі людина, яка виділяється хоч чимось, — міркуваннями, заявами про те, що відбувається в громаді, творчістю чи активною громадською діяльністю — весь час зазнає цькування. Це саме відбулось зі мною в школі. Мені здається, у цьому сенсі люди поділяються на дві категорії: є ті, які ображаються, закриваються в собі та стають злi на весь білий світ через те, що їх не зрозуміли. А є ті, хто намагаються не звертати уваги, перебороти цей страх, продовжувати йти вперед і рухатись своїм шляхом. Хоч це буде творчий шлях, хоч шлях громадського активіста чи шлях ЛГБТ-спільноти», — розповідає Ольга.

Прослухати трек можна за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: