fbpx
Сьогодні
12:28 04 Вер 2021

У Раді хочуть підготувати звернення до Конгресу США щодо надання Україні статусу основного військового союзника

Фото: Рубрика

На наступному тижні нардеп від "Європейської Солідарності" Олексій Гончаренко збирається подати підписи до секретаріату Верховної Ради про проведення позачергової сесії парламенту.

Про це депутат повідомив у Facebook.

Мета сесії має полягати в тому, аби Рада підтримала звернення до Конгресу про надання Україні статусу основного війського союзника США поза НАТО.

За словами Гончаренка, ще на початку літа він подав проєкт постанови про звернення до Конгресу США, щодо надання Україні статусу основного союзника США поза НАТО, а також згодом зібрав 150 підписів про проведення позачергової сесії.

"По закону після подачі підписів Верховна Рада має провести позачергове засідання в триденний термін. Але до мене звернувся з проханням не проводити позачерговую сесію Давід Арахамія. Через те, що була надія на те, що ми отримаємо чи ПДЧ чи якусь особливу безпекову угоду", – розповів Гончаренко.

Як зазначив нардеп, після цього він прийняв рішення не подавати підписи і не проводити сесію, однак Україна так і не отримала те, на що розраховувала.

Тому Гончаренко оголосив, що на наступному тижні збирається подати підписи до секретаріату парламенту.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: