fbpx
Сьогодні
14:14 04 Вер 2021

Байден підписав указ про розсекречення матеріалів щодо терактів 11 вересня

Президент США Джо Байден підписав указ про розсекречення протягом шести місяців документів про теракти 11 вересня 2001 року.

Заява президента була опублікована на сайті Білого дому.

Розкрити ці відомості Байден обіцяв ще під час передвиборної кампанії. На цьому ж 20 років наполягають і родичі жертв терактів.

"У той час, як ми наближаємося до 20-ї річниці того трагічного дня, я дотримуюся своєї обіцянки. Сьогодні я підписав розпорядження, яке доручає Міністерству юстиції та іншим відповідним органам розсекретити документи, пов'язані з розслідуванням ФБР щодо 11 вересня", – йдеться у заяві.

Довідка

Теракти 11 вересня 2001 року здійснили 19 екстремістів, пов'язаних з "Аль-Каїдою". Вони захопили чотири пасажирські літаки. Два з них були спрямовані на вежі-близнюки Всесвітнього торгового центра в Нью-Йорку і будівлю Міноборони в Вашингтоні. Ще один лайнер розбився неподалік від міста Шанксвілл у штаті Пенсильванія.

Під час терактів загинули близько трьох тисяч людей. Більшість із них – під час падіння веж Всесвітнього торгового центра.

Цей теракт став найбільшим за кількістю жертв в історії США й призвів до введення американських військ до Афганістану й згодом – до Іраку.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: