fbpx
Сьогодні
21:10 03 Вер 2021

В ООН прогнозують, що за 20 років пластику в океані може збільшитися втричі

Фото Reuters

В Організації Об'єднаних Націй (ООН) заявили, що кількість пластику в Світовому океані може збільшитися в три рази. Якщо не вжити кардинальних заходів, то це може статися вже в 2040 році,

Про це пише РБК-Україна.

"Черепахи, що заплуталися в розірваних пластикових пакетах. Мертві кити з шлунками, повними відходів. Мільярди пластикових гранул, які хвилі виносять на наші пляжі – як недавно в Шрі-Ланці. Ми самі бачимо, що ми наробили", – йдеться в повідомленні.

Крім того, емісії парникових газів, джерелом яких є пластик, включаючи спалювання пластикових відходів, до середини століття становитимуть 17% загального обсягу викидів CO2.

У повідомленні йдеться про те, що забруднені пластиком моря і океани вже не можуть давати в повному обсязі всі свої багатства, якими людство користувалося раніше, а пов'язані з цим щорічні економічні втрати становлять 2,5 млрд доларів.

Як показують дослідження ООН, 80% пластику приносять в океан тисячі рік, при цьому страждають і самі річки, прісноводні озера і екосистеми на суші.

В ООН представили шляхи вирішення даної проблеми, а саме:

  • скорочення виробництва пластмаси особливо, призначеної для предметів одноразового використання;
  • повний перехід на переробку використаного пластика;
  • поліпшення поводження з відходами;
  • активізувати дії на національному рівні (мова йде про введення законодавства, яке регулюватиме відповідне поводження з відходами).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: