fbpx
Сьогодні
Фото 09:36 03 Вер 2021

Ураган "Іда" в США: вода заполонила вулиці та метро Нью-Йорка, щонайменше 46 людей загинуло

Ураган «Іда» спровокував у північно-східних штатах США зливи. Вода заполонила вулиці, затопила будинки та метро Нью-Йорка. Щонайменше 46 людей загинули через негоду.

Про це повідомляє CNN.

Найбільше жертв зафіксували у штаті Нью-Джерсі: там загинули щонайменше 23 людини. Губернатор Філ Мерфі заявив, що більшість загиблих ㅡ це люди, яких вода «наздогнала» у транспорті. Окрім того, багато людей зникли безвісти.

Жертви через негоду також фіксували у Коннектикуті, Мериленді, Нью-Йорку, Пенсільванії та Вірджинії. Через підтоплення були перебої у залізничному та автобусному сполученнях, також скасували або перенесли деякі авіарейси. Через негоду були тимчасово закриті будівлі держорганів.

Вода підтопила підвали будинків, фіксували перебої в електропостачанні.

Національна метеорологічна служба США оголосила надзвичайну ситуацію через повені у Манхеттені, Брукліні, Квінсі, Бронксі, Стейтен-Айленді та частині Лон-Айленду.

Окрім того, вперше через паводки та підтоплення оголосили надзвичайну ситуацію у місті Нью-Йорк. За даними Reuters, опадів, які випади у Центральному парку міста, достатньо, щоб повністю занурити у воду Статую Свободи.

У місті зупинили роботу всіх ліній метрополітену, оскільки вода затопила частину станцій.

Люди, який у цей час були у метро, застрягли там без електрики, вентиляції, їжі та води. Кілька годин вони чекали на допомогу на сходах у метрополітені, пише CNN.

Близько 15-20 поїздів метро застрягли через підтоплення, однак пожежна служба Нью-Йорка врятувала сотні людей зі станцій метро. Про жертви у метро не повідомлялося.

Президент США Джо Байден наказав Федеральному агентству з надзвичайних ситуацій (FEMA) надавати постраждалим через негоду всю необхідну допомогу. Наразі у США оцінюють збитки через ураган «Іда».

«Іду» називають п'ятим найсильнішим ураганом, який коли-небудь спустошував Сполучені Штати. Оскільки буревій зійшов на сушу зі швидкістю вітру 230 км/год. Через декілька годин швидкість вітру знизилась до 155 км/год.

Внаслідок урагану річка Міссісіпі навіть змінила напрямок течії, пише CNN. У Геологічній службі США зазначають, що таке явище є надзвичайно рідкісним.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: