fbpx
Сьогодні
18:59 03 Вер 2021

У Росії пояснили свою відмову від місії ОБСЄ на кордоні з ОРДЛО

Росія вважає недоцільним продовження мандата місії ОБСЄ на моніторинг у російських пунктах пропуску на непідконтрольній ділянці українського кордону, тому й заявила про відмову.

Про це йдеться в заяві представниці Міністерства закордонних справ Росії Марії Захарової.

Вона нагадала, що присутність ОБСЄ на кордоні була рішенням міністрів закордонних справ у межах «нормандської зустрічі» в липні 2014 року. За словами Захарової, це стало "жестом доброї волі з боку Росії з метою спонукати Київ піти мирним шляхом розв'язання кризи на сході України".

Водночас представниця МЗС каже, що українська влада "та їхні західні покровителі" нібито не поставилися до цього кроку Росії з належною повагою.

"За 7 років своєї діяльності група не зафіксувала жодного факту перекидання з Росії на Донбас військ, озброєнь, боєприпасів або військової техніки. Ці країни прагнули використовувати сам факт присутності ОБСЄ на російській території для підтвердження якихось "зобов'язань" Росії в межах Мінських домовленостей, підписаних уже після прибуття спостерігачів", — зазначила вона.

Захарова додала, що робота спостерігачів ОБСЄ на пунктах пропуску "Гуково" й "Донецьк" нібито не мала позитивного впливу на процес врегулювання. А тому, мовляв, її продовження є недоцільним.

Представниця МЗС також зазначила, що Росія зобовʼязується посприяти місії у завершенні роботи на російській території.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: