fbpx
Сьогодні
21:47 03 Вер 2021

У посольстві США підбили підсумки поїздки Зеленського до Штатів: Зв'язки міцніші, ніж будь-коли

Фото: ОПУ

Зустріч між президентом України Володимиром Зеленським та президентом США Джо Байденом пройшла успішно.

Про це зазначили в Посольстві США у Києві.

"Зустріч Президента США Джо Байдена з Президентом України Володимиром Зеленським продемонструвала, що зв'язки між США та Україною міцніші, ніж будь-коли", – переконані в посольстві.

Там зазначають, що оскільки країни разом працюють над вирішенням спільних глобальних проблем, оновлене партнерство буде зосереджене на п'яти напрямках співпраці, щоб реалізувати спільне бачення:

  • безпека та оборона;
  • демократія, правосуддя та права людини;
  • енергетична безпека та клімат;
  • економічне зростання;
  • протидія пандемії та гуманітарна допомога

У першому напрямку в посольстві наголосили, що Сполучені Штати – разом з Україною й будуть продовжувати працювати над тим, щоб притягнути Росію до відповідальності за її агресію.

"Окрім матеріальної підтримки, такої як надання систем "Джавелін", та розвитку нових можливостей, Стратегічна оборонна рамкова угода поглибить наше стратегічне оборонне співробітництво за чітко визначеними цілями", – наголосили в посольстві.

У наступному напрямку, як зазначають у посольстві, за підтримки Сполучених Штатів Америки Україна імплементує програму реформ задля трансформації країни. Сполучені Штати надали майже 2 млрд доларів на підтримку реформ, включно із 463 млн доларів цього року.

"Обидві країни вживають невідкладних заходів у протидії кліматичній кризі та просувають енергетичну безпеку України шляхом прийняття стійких, ефективних та довгострокових рішень, підкріплених реформою корпоративного управління. Започаткування Стратегічного енергетичного та кліматичного діалогу сприятиме досягненню цих цілей та зміцненню наших економічних зв'язків", – підкреслюють щодо спільної взаємодії в енергетичній безпеці та кліматі.

У посольстві США зазначають, що Україна має бути достатньо економічно сильною, щоб обирати власне майбутнє, з прагненням до більшої справедливості, можливостей та процвітання для всіх українців.

"Меморандум про співпрацю з Експортно-імпортним банком США заохотить зростання в різних галузях, однак реформи мають вирішальне значення для трансформації України", – йдеться у повідомленні.

Також там нагадали, що понад 2,2 мільйона доз вакцини від COVID-19 США оголосили про 45 мільйонів доларів додаткової гуманітарної допомоги, включаючи підтримку холодового ланцюга зберігання.

"Ось чому зустріч Президента США Джо Байдена з Президентом України Володимиром Зеленським пройшла успішно – ми продовжуватимемо нашу співпрацю, зокрема через Комісію із стратегічного партнерства (SPC), оновлену та забезпечену ресурсами для вирішення викликів XXI століття", – підкреслили у посольстві США.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: