fbpx
Сьогодні
18:41 03 Вер 2021

Росія заблокувала мандати місії ОБСЄ на пунктах пропуску "Гуково" і "Донецьк"

Росія заблокувала мандат місії ОБСЄ після 30 вересня 2021 року у пунктах пропуску "Гуково" і "Донецьк" на кордоні з тимчасово окупованими територіями України.

Про таке рішення було оголошено напередодні під час засідання Постійної ради ОБСЄ, повідомила омбудсмен Людмила Денісова.

Вона нагадала, що місія цивільних спостерігачів ОБСЄ здійснює моніторинг та звітує про ситуацію з дотримання прав людини та гуманітарну ситуацію як у зоні конфлікту, так і по всій території України, а також сприяє зниженню напруженості, забезпеченню миру, стабільності та безпеки в Україні.

На блокпостах "Донецьк" і "Гуково" місія ОБСЄ виконує свою діяльність з 29 липня 2014 року згідно з рішенням Постійної ради ОБСЄ, прийнятим на основі консенсусу.

"Відмова РФ продовжити чинність мандату місії ОБСЄ у пунктах пропуску може свідчити про її плани продовжувати і збільшувати постачання зброї, військового обладнання, боєприпасів, регулярних військ і найманців на тимчасово окуповану територію України в Донецькій та Луганській областях, що може спричинити подальшу ескалацію в зоні збройної агресії Росії проти України, як наслідок продовження порушення прав людини та погіршення гуманітарної ситуації", – вважає Денісова

Денісова закликала міжнародну спільноту вплинути на позицію РФ з метою продовження роботи місії спостерігачів ОБСЄ для забезпечення миру, стабільності та безпеки в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: