fbpx
Сьогодні
09:31 03 Вер 2021

У "Дії" з’явилася послуга для призовників та військовозобов’язаних: як працює

Вперше в історії Збройних сил в тестовому режимі запрацював цифровий онлайн-сервіс, який дозволяє військовозобов'язаним, резервістам і призовникам онлайн змінити реєстрацію місця проживання.

Про це вказано на сайті Міністерства оборони.

Це нововведення насамперед стосується людей, внесених до Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов'язаних і резервістів і в кого є наявні та правильно оформлені всі необхідні документи. Зараз ця система доступна лише для власників ID-карток.

У Міноборони кажуть, що раніше процедура зміни місця реєстрації займала від трьох днів, а часто процес розтягувався на два тижні. Людям треба було відвідувати територіальні центри комплектування та соціальної підтримки, щоб знятися з військового обліку в одному місті та стати в іншому.

У Міноборони обіцяють, що через «Дію» вся процедура займає значно менше часу, і не потрібно особисто відвідувати жодну установу.

Як це працює?

Молодь призовного віку, військовозобов'язані чи резервісти заходять на портал «Дія». Там треба заповнити електронну заяву, внести свої дані, обрати, зокрема, особистий номер реєстрації.

Відповідно до поданої заявки, «Дія» робить запит до вже сформованого Єдиного державного реєстру військовозобов'язаних, призовників і резервістів. Після перевірки інформації дані про нове місце реєстрації автоматично передаються до територіальних центрів надання адміністративних послуг.

Електронна послуга «Є-реєстрація» поки що працює у тестовому режимі в кількох територіальних громадах: у Харкові, Вінниці, Луцьку, Рівному, Маріуполі, Кривому Розі та у Києві.

Паралельно функціонує чинний, паперовий варіант зміни реєстрації місця проживання. У майбутньому відомство хоче повністю відійти від «реалій сьогодення», зокрема, від печаток у документах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: