fbpx
Сьогодні
17:54 02 Вер 2021

Справа МН17: слідчі звернулися до російських військових

Фото Reuters

Спільна слідча група, яка працює над справою про катастрофу MH17 на Донбасі, просить допомоги у російських військових, які проживають в Курську. Слідчі сподіваються отримати від них будь-яку інформацію, яка може мати важливе значення для суду.

Про це повідомляє пресслужба поліції Нідерландів, пише 5 канал.

За версією слідства, саме з Курська на окупований Донбас влітку 2014 року відправили установку "Бук", яка і збила літак MH17. Тому військових з цього міста просять допомогти з розслідуванням. Зокрема, за наявності будь-якої інформації (фото, відео, електронні повідомлення або військові накази, що мають стосунок до катастрофи MH17), людей закликають зв'язатися з правоохоронцями.

Також на сайті розмістили звернення батьків загиблого в катастрофі Віктора Орєшкіна. Вони теж просять свідків з Росії відгукнутися.

"Цим зверненням Спільна слідча група сподівається отримати відсутню інформацію і представити повну картину події з тим, щоб родичі загиблих змогли отримати відповіді на питання, що залишилися", – йдеться в повідомленні.

За словами начальника відділу поліції Нідерландів Енді Краага, слідство прагне встановити, хто входив до складу розрахунку, яке було завдання та хто наказав його виконувати.

"Нам хочеться дізнатися, чому був збитий пасажирський лайнер. Як могли збити літак, на борту якого перебувало 298 мирних громадян", – додав Крааг.

Він наголосив, що розповісти про це з повною впевненістю можна буде лише тоді, коли люди, безпосередньо причетні до цієї трагедії, дадуть відповідь на ці питання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: