fbpx
Сьогодні
15:48 02 Вер 2021

Правоохоронці продовжують обшуки в Києві: прийшли на КП "Плесо"

Фото: КП "Плесо"

Обшуки на комунальних підприємствах Києва продовжуються. Цього разу правоохоронці прийшли до КП "Плесо" за підозрою у розтраті 5 млн грн.

Про це повідомила прокуратура Києва.

"Шевченківською окружною прокуратурою міста Києва спільно з СВ Шевченківського УП ГУНП за оперативного супроводження ГУ БКОЗ СБУ проведено ряд обшуків у рамках кримінального провадження щодо розтрати коштів місцевого бюджету посадовими особами КП "Плесо" (ст. 191 КК України)", – йдеться у повідомленні.

Заданими слідства, компанія-переможець публічних торгів зобов'язалася розчистити струмок Вершинка в Солом'янському районі Києва. Роботи нібито проводилися з 2 грудня 2020 року по 1 січня 2021 року та коштували майже 5 млн грн бюджетних коштів.

У прокуратурі зазначили, що підряднику виплатили повну суму. Однак, як повідомили правоохоронці, у березні 2021 року під час огляду струмка та прилеглої території виявилося, що ніякі роботи з розчищення не проводились.

Вказано, що під час обшуків на КП "Плесо" правоохоронці виявили та вилучили копії актів приймання-передачі виконаних робіт, підроблену ухвалу про проведення виїмки необхідних слідству документів, які приховувалися підприємством на момент виконання ухвал про тимчасовий доступ до речей і документів.

"Крім того, слідством зафіксовано відсутність підрядної організації за місцем реєстрації, що може свідчити про фіктивний характер взаємовідносин суб'єкта підприємницької діяльності та комунального підприємства", – додали в прокуратурі.

Зараз вирішується питання повідомлення про підозру особам, причетним до вчинення кримінального правопорушення.

Зазначимо, що це далеко не перші обшуки, проведені на столичному комунальному підприємстві. При чому подібні слідчі дії відбуваються і Київській міській держадміністрації.

Рубрика:
Київ Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: