fbpx
Сьогодні
08:58 02 Вер 2021

США цього року нададуть Україні ще 463 млн доларів на втілення реформ

English version here

Сполучені Штати Америки інвестували близько 2 млрд доларів на реформи в Україні й планують цього року надати ще 463 млн доларів.

Про це йдеться у спільній заяві щодо стратегічного партнерства України та США, опублікованій на сайті Президента України, повідомляє Рубрика.

"На підтримку зусиль України з втілення реформ уряд США з 2014 року надав Україні майже 2 мільярди доларів допомоги на розвиток та планує виділити понад 463 мільйони доларів допомоги цього року, у тому числі на програми, орієнтовані на демократію, права людини, місцеве управління та децентралізацію, приватизацію й судову реформу", – зазначається в документі.

Водночас у заяві вказано, що Україна планує реформувати свій судовий сектор відповідно до найкращих міжнародних практик і має намір розбудовувати успішно створену незалежну антикорупційну інфраструктуру.

Заявлено, що ці кроки включають негайне обрання нового Спеціалізованого антикорупційного прокурора відповідно до найкращих міжнародних практик та ухвалення законодавства для захисту повноважень директора НАБУ, а також забезпечення прозорого та надійного процесу відбору наступника.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: